Facadeclick

+32 (0)470 36 48 40
info@facadeclick.be
+31 (0)6 22 85 17 45
info@facadeclick.nl

Voordelen

Ziehier de voordelen van het Facadeclick systeem

Goedkoper

De eenvoud van Facadeclick laat je toe om gevelmuren in traditionele gevelstenen tot 7 maal sneller op te trekken dan systemen waarbij de gevelstenen gelijmd of gemetst worden. Je hebt bovendien geen specifieke kwalificaties nodig om met Facadeclick te kunnen werken. Het mag dan ook duidelijk zijn dat
iedereen flink kan besparen dankzij Facadeclick.

Gebruik onze Voordeelcalculator om zelf uit te rekenen hoeveel je kan besparen.

Eenvoudiger

Met Facadeclick wordt het bouwen van een gevel met gevelstenen bijzonder eenvoudig. Dankzij de specifieke vorm en eigenschappen van de verschillende onderdelen van het bouwsysteem, klik je de gevelstenen rij na rij op elkaar, alsof je een LEGO muur aan het bouwen bent. Dat gebeurt allemaal zonder water, mortel of lijm. Het is niet alleen eenvoudig, maar door de innovatieve vorm van de insert zijn fouten in het bouwproces nagenoeg uitgesloten. Je hebt dan ook geen specifieke technieken of kwalificaties nodig om met Facadeclick te werken.

Wanneer je bouwt met Facadeclick hoef je niet langer wakker te liggen over isolatie, want hiervoor werken we samen met Termokomfort. Deze ATG gekeurde isolatietechniek bestaat uit geëxpandeerde polystyreen (EPS) parels die stilstaande lucht bevatten en daardoor uitstekend isoleren. De isolatie wordt achteraf via gaten in de binnenmuur in de spouw gespoten waarbij de volledige ruimte opgevuld wordt. Bij het inspuiten van de parels worden ze besproeid met een klein beetje in water opgeloste rubber. Eens het water verdampt is, zorgt de rubber ervoor dat de parels op de aanrakingspunten aan elkaar blijven kleven. Dat resulteert in een stabiele massa parels die niet inzakt, krimpt of scheurt. Je kan dus voor lange tijd genieten van een nauwsluitend en naadloze isolatieschil dat goed is voor het milieu en voor je portemonnee!
Naast de EPS parels is het ook mogelijk om gebruik te maken van Biofoam parels. Deze biologisch afbreekbare parels zijn Cradle to Cradle gecertificeerd en dus ideaal voor wie extra aandacht wilt besteden aan duurzaamheid.

Mooier

Facadeclick werkt zonder mortel of lijm en dankzij de innovatieve inserts die de gevelstenen verbindt, krijg je voegafstanden van 3 mm. Het resultaat is een moderne strakke gevel. Dankzij het eenvoudige bouwproces en de innovatieve componenten is het nagenoeg onmogelijk om fouten te maken: een perfecte gevel zonder zorgen.

Traditioneel metselwerk wordt vaak ontsierd door uitbloeiingen: witte vlekken op de gevel die ontstaan door zouten die achterblijven na verdamping van bouwvocht. Het vergt heel wat expertise en voorzorgen om uitbloeiingen in traditioneel metselwerk te vermijden. Ondanks alle voorzorgen treden ze soms toch op en dan kan het behoorlijk wat moeite kosten om ze te verwijderen. Om nog maar te zwijgen van de ontevredenheid van de bouwheer die zijn gevel, hoe perfect ook gemetst, ontsierd ziet door grote witte vlekken. Facadeclick is een droog bouwsysteem waardoor uitbloeiingen onmogelijk zijn. Vanaf dag 1 geniet de bouwheer met Facadeclick van een perfect uitziende gevel.

Technisch Beter

Facadeclick bestaat uit innovatieve componenten waardoor je de gevelstenen als het ware in elkaar klikt. Door het eenvoudige bouwproces bouw je met Facadeclick minstens 7 X sneller in vergelijking met de klassieke bouwmethoden zoals het verlijmen of metselen van gevelstenen.

Omdat er bij het bouwen met Facadeclick geen lijm of mortel aan te pas komt, is er geen risico op uitzakken van het metselwerk bij regen. De gevelstenen van Facadeclick worden geklikt zodat je in alle weeromstandigheden precies en enkel recht de gevel bouwt.

Een buitenmuur met Facadeclick gebouwd is tot 2 keer sterker dan een buitenmuur opgetrokken met klassieke bouwmethoden. De buitenmuur kan druk en trekkrachten aan tot 2 keer meer dan een traditionele buitenmuur.