Facadeclick

+32 (0)470 36 48 40
info@facadeclick.be
+31 (0)6 22 85 17 45
info@facadeclick.nl

Link 2 Innovate

 

Speed Building Systems Belgium (SBS B) heeft een nieuw bouwsysteem “Facadeclick” ontwikkeld, waarmee traditionele gevelstenen kunnen geklikt worden om een facademuur te bouwen.  Deze manier van bouwen levert tal van voordelen op.

Een voegloze gevel in handvormbaksteen is immers dankzij Façadeclick een zekerheid.

 

Concreet zijn de voordelen van Facadeclick:

 

  1. Beantwoordt 100% aan de circulaire geveleconomie.
  2. Uitvoering met garantie op een constante horizontale en verticale voeg van max 3 mm: esthetisch perfect dus.
  3. Nooit uitbloeiïngen,  noch vlekken op de gevelstenen gezien noch mortel noch lijm gebruikt worden.
  4. Snellere uitvoering dankzij de eenvoud van het systeem zodat het project tijdig kan opgeleverd worden.
  5. Weersonafhankelijke plaatsing.

 

Facadeclick werd in eerste instantie ontwikkeld voor de Belgische markt.  Nu komen we op het punt dat we ook voor Nederland het systeem willen optimaliseren.  Daar waar men in België veel werkt met binnenmuren bestaande uit gebakken snelbouwblokken, heeft men in Nederland andere soorten binnenmuren.
Samen met een Nederlandse partner wensen we nu andere systemen te ontwikkelen om de binnenmuur gemakkelijk te verankeren met de buitenmuur.

Facadeclick is immers een bouwsysteem om eenvoudig, snel, technisch correct een buitenmuur te bouwen. Door een eenvoudige verankering aan de binnenmuur kunnen alle voordelen van het systeem gegarandeerd blijven en zal er geen snelheid verloren gaan bij het verankeren met de binnenmuur.

De doelstelling van dit Link2innovate project is om via een analyse van de Nederlandse markt de ideale verankering voor een binnenmuur te ontwikkelen samen met de Nederlandse partner.

Het eindresultaat – een eenvoudige verankering – zal in dit project worden ontwikkeld en getest op alle relevante parameters door een samenwerking van Speed Building Systems Belgium met een externe partij om de nodige objectiviteit in de resultaten te garanderen. De grote meerwaarde van dit specifiek project zit in het feit dat het uitgewerkt design, proactief is afgestemd op zoveel mogelijk verschillende kwaliteitseisen en dat het resultaat maximaal op zoveel mogelijk soorten binnenmuren kan gebruikt worden.  Door het aangeven van een wijdverspreide geaccepteerde verankering, zorgt dit ervoor dat Facadeclick ook in Nederland kan zorgen voor een circulaire bouwtechniek met traditionele bouwstenen.

Voor de verdere vermarketing in Nederland heeft Speed Building System Belgium de intentie om blijvend samen te werken met de Nederlandse partner.

 

Het project wordt via het kaderproject Link2Innovate gefinancierd vanuit het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma (www.grensregio.eu). Interreg Vlaanderen-Nederland stimuleert grensoverschrijdende projecten voor slimme, groene en inclusieve groei, vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Meer informatie over de actuele resultaten vindt u op de website van Link2Innovate: www.link2innovate.eu